Válasszon ingatlanjaink közül

Energetika

Az Energetikai Tanúsítványok az ingatlanok energetikai jellemzőinek, meghatározására szolgálnak. 

Ezen jellemzők az adott ingatlan energiafogyasztását írják le, amelyek alapján a hasonló tulajdonságú ingatlanokat összehasonlíthatjuk.

A 7/2016 (V.24.) TNM rendelkezik, hogy milyen esetekben kötelező Energetikai Tanúsítványt készíteni.

Jellemzően minden 50m2-nél nagyobb Önálló ingatlan esetén szükséges , amely rendelkezik fűtéssel és meleg víz ellátással.

A műemlék épületek, ingatlanok esetén is szükséges az Energetikai Tanúsítványok elkészítése, ebben az esetben szükség van a Tanúsítás folyamata előtt elkészíteni a Műemléki Értékleltárt, amely a védendő építészeti értékeket tartalmazza.

A Energetikai Tanúsítványt kell készíteni „használt” ingatlan esetén azok adásvétele és bérbeadása előtt, új építésű ingatlan esetén azok használatba vételi eljárása előtt.

Az Energetikai Tanúsítvány elkészíttetése a tulajdonos kötelessége. Amennyiben a Dobos Marketing &Ingatlan iroda értékesíti a megbízással leszerződött ingatlant, az iroda ezt a költséget átvállalja az eladótól!

A Tanúsítvány elkészítése során először helyszíni szemlére kerül sor, ahol az Energetikai Tanúsító felméri a tárgyi ingatlant (alaprajzi elrendezés, határoló szerkezetek, stb), egyezteti annak jellemző adatait (pontos cím, helyrajzi szám, tulajdonos stb). Ezután kerül sor a szükséges számítások elvégzésre, a tanúsítvány összeállítására. Az elkészült Energetikai Tanúsítvány feltöltésre kerül a központi rendszerbe. Ekkor kapja meg az egyedi azonosítószámát, az úgynevezett „HET”-számot és innentől beszélhetünk Hiteles Energetikai Tanúsítványról.

Az elkészült Hiteles Energetikai Tanúsítvány 10 évig érvényes, abban az esetben, ha az adott ingatlanon nem történik energetikai célú felújítás, fejlesztés.

Tanúsítók:

A Hiteles Energetikai Tanúsítványokat Bencze-Németh Györgyi (Energetikai Tanúsító, Építőmérnök, Mérnök-üzemgazdász) és Bencze István (Létesítményenergetikai szakmérnök, Energetikai Tanúsító, Építőmérnök) készítik.

Tevékenységünket 2012. decembere óta végezzük. Jellemzően új és használt lakó ingatlanok Energetikai Tanúsításával foglakozunk, de jelentős tapasztalattal rendkezünk ipari és középületek Energetikai Tanúsításában is. Továbbá foglalkozunk Energetikai Pályázatok és Támogatott hitelek szakmai mellékletének összeállításával is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hitelkalkulátor
 

Banki előminősítő és összehasonlító kalkulátoraink segítségével egy helyen mutatjuk be az összes banki ajánlatot.

A C&I Hitelnet országos szakértő hálózata 2001 óta több ezer lakáshitel igénylés során segített megtalálni a legkedvezőbb banki ajánlatot.

 

Legújabb híreink
 • Kalkulátor
  2019.02.18 18:18

  Kalkulátor az ingatlanértékesítésből származó jövedelem kiszámításához. hu/sites/apeh/calc/ingatlan_jovedelem_menu. html?fbclid=IwAR3t5-adwv2qsFppv60Ol2uEhlZvhQLobPw5EL5LIskKSMm3iGyJT_XObIY" target="_blank">https://nav.

 • Jó hír a hitelt felvevőknek
  2019.02.18 15:56

  A férfiak, az özvegyek és az elváltak is igényelhetik a házasok gyermekvállalási támogatását. Elváltak és özvegyek is jogosultak lehetnek a fiatal házasok 10 millió forintos hitelére – jelentette be a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.

 • Ismét új kollégával bővült a csapat
  2019.02.01 18:45

  Szeretettel ajánlom társam bemutatkozását! Forduljanak hozzá bizalommal!A kereskedői tapasztalat ötvözve a mérnöki látásmóddal óriási segítséget jelent az ideális ingatlan kiválasztásában.

 • Új kollégával bővült a csapat
  2019.01.26 19:39

  Szeretettel osztom meg új kollégánk bemutatkozását. Forduljanak hozzá bizalommal!Kalló DávidKisgyermekes családapaként motivált és elhivatott vagyok munkámban.

 • 2018 legdrágább ingatlanjai
  2019.01.09 11:36

  A lakáspiac 2018-ban is erős tempót diktált, a kereslet nem lanyhult, az árak is feljebb kúsztak, és kiemelkedő esetekre is bőven volt példa - derül ki az Ingatlan. com év végi összefoglalójából, amely az öt legdrágábban kínált és jelenleg eladásra váró ingatlant, valamint 2018 leggyorsabban eladott lakásait és házait mutatja be.

 • Tervezd meg kerted téli arcát
  2019.01.08 21:18

  Télen is legyen a kerted színes, hiszen ebben a borongós, szürke időszakban talán még nagyobb örömforrást jelent egy élénk színű növény látványa.

 • Tízezreket is megspórolhatsz az áramon
  2019.01.08 21:15

  A világításon könnyen spórolhatszÉrdemes elgondolkodni azon, hogy a lakás bizonyos helyiségeiben .

 • Így szellőztess télen
  2019.01.08 21:13

  Szellőztess naponta többször!Az elhasználódott levegőt télen is száműzni kell a lakásból. Nemcsak azért, mert a beáramló hideg felfrissít, hanem, mert egyúttal távoznak a levegőben tobzódó kórokozók.

 • Jön a falusi CSOK
  2019.01.08 21:08

  Jól teljesített a magyar gazdaság 2018-ban, ezt jól mutatja, hogy tavaly az export értéke átlépte a százmilliárd eurót, ez korábban soha nem fordult elő - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter az M1 Forint, fillér magazinjában.

 • Szekrényből előbújó ágy
  2019.01.08 21:06

  Murphy-ágyak a maximális helykihasználásértNevét tervezője, William Lawrence Murphy után kapta. Az ötlet az 1900-as évek elején pattant ki a fejéből, amikor szeretett volna áthidaló megoldást találni arra az erkölcsi problémára, hogy egy nő nem teheti be a lábát olyan helyiségbe, ahol a férfi ágya van.

 • Útfejlesztés
  2019.01.06 20:01

  Évvégi jó hírként érkezett a Magyar Közlöny egyik legfrissebb száma, hiszen számos olyan iránymutatást fogalmaztak meg benne, mely térségünk infrastrukturális fejlesztését is megalapozza.

 • Változik a csok 2019-ben
  2018.12.29 10:20

  Jövőre is folytatódik, és bővül az otthonteremtési program - mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságpolitikáért felelős államtitkára.