Válasszon ingatlanjaink közül

Etikai kódex

Az ingatlanközvetítők etikai kódexe 

 • A közvetítő a szakmáját erkölcsi elvek alapján gyakorolja és tartózkodjon minden olyan cselekedettől, amely sérti a saját vagy a szakmája jó hírnevét.
 •  A közvetítő senkitől sem tagadhatja meg az egyenlő szakmai szolgáltatást faji, felekezeti, nemi vagy nemzetiségi származás okán.
 • A közvetítő a megbízó felé ingatlanügyletet csak akkor végezhet, ha ahhoz megfelelő szakképesítéssel rendelkezik, vagy ilyen közreműködőt foglalkoztat.
 •  A közvetítő mindenekelőtt a megbízója érdekeit képviselje, de köteles az ügylet minden résztvevőjével tisztességes módon eljárni úgy, hogy az megfeleljen az általában elvárható magatartásnak és erősítse a szakma tagjai iránti bizalmat.
 •  A közvetítő amennyiben a megbízást elvállalta, minden ügyfele részére a tőle elvárható legmagasabb színvonalon köteles eljárni és nem tehet a szolgáltatás szakszerűségében és színvonalában különbséget.
 • A közvetítő nem fogadhat el olyan megbízást, amely a szakértelmét meghaladja. Ha szükséges, bevonhat – a megbízó jóváhagyásával – más alvállalkozót, akinek közreműködését pontosan meg kell határoznia. A közvetítő már a megbízás kezdetekor tudassa ügyfelével, hogy más közreműködő(k) munkáját is igénybe kívánja venni.
 •  A közvetítő legyen tájékozott az ügylettel érintett jogszabályokról és az aktuális piaci viszonyokról. A közvetítő köteles tiszteletben tartani a gazdasági, vállalkozási verseny szabadságát és tisztaságát.
 • A közvetítő az ügyfelét, illetve az ingatlanügyletben résztvevő más személyeket nem károsíthatja meg, kerülje a szakmában kialakult és alkalmazott mértéket lényegesen meghaladó díjazást. 
 • A közvetítő egy adott ingatlanügylet bonyolítása során egynél több ügyféltől ellenszolgáltatást csak kivételes esetben fogadhat el, és csak akkor, ha erről az ügyben érintett valamennyi résztvevőt tájékoztatta, akik ehhez a jóváhagyásukat megadták.
 • A közvetítőnek üzletvitelét úgy kell folytatnia, hogy kerülje a vitákat más tagokkal és kívülállókkal. A közvetítő valótlan tény állításával, illetőleg valós tény hamis színben történő feltüntetésével és egyéb magatartással más közvetítő jó hírnevét, megítélését nem veszélyeztetheti.
 • A közvetítő nem folytathat olyan gyakorlatot, nem tehet olyan ajánlatot, amely egy másik tag kapcsolatrendszerét tisztességtelen módon aláássa, vagy ilyen kapcsolatok kialakítását akadályozza.
 • A közvetítőnek bizalmasan kell kezelnie a feladata végrehajtása során tudomására jutott információkat. Üzleti titkot tisztességtelen módon megszerezni, felhasználni, azt jogtalanul mással közölni, vagy nyilvánosságra hozni nem lehet. A közvetítő az ingatlanra vonatkozó tényeket az ügyfele elöl sem titkolhatja el.
 • A közvetítő kerülje a túlzásokat, a megtévesztésre alkalmas kijelentéseket, legyen mindig tárgyszerű, és gondosan ügyeljen a részletekre a megbízás tárgyát képező ingatlanra vonatkozó információk gyűjtése során.
 • A közvetítő hirdetéseinek a jogszabályi előírásoknak megfelelően igazaknak, tisztességeseknek, pontosaknak és becsületeseknek kell lenniük. A közvetítő hirdetése, reklámja nem csorbíthatja más közvetítő megszerzett, kizárólagos jogait. A hirdetések olyanok legyenek, hogy abból a hirdető személye mindenki mástól megkülönböztethető legyen, és ne tartalmazzanak túlzó, megtévesztésre alkalmas elemeket.
 • A közvetítő későbbi viták elkerülése érdekében törekedjék az ügy érdemi részét érintő dokumentálásra. Ettől csak a megbízó írásbeli kérésére tekinthet el. Az ügy érdemi részét érintő iratokból a megbízást adó ügyfélnek kérésére másolati példányt kell adni.
 • A közvetítőnek a legnagyobb gondosságot és maximális biztonságot kell nyújtania a rábízott ingatlanok és az azokban elhelyezett javakat illetően.
 • Nem megengedett, ha a közvetítő úgy tesz szert előnyre, hogy a közteherviselés (különösen az adók, járulékok, illetékek) reá vonatkozó részét nem teljesíti, továbbá kifizetései és azok nyilvántartása során nem tartja be a pénzforgalomra vonatkozó előírásokat, számla nélküli ügyletet bonyolít vagy nem legálisan foglalkoztat munkavállalót.
 • A közvetítő köteles a jogszabályok által kötelezően előírt esetekben a pénzmosás megelőzéséről és megakadályozásáról szóló szabályzatot készíteni.

Amennyiben az Ön ingatlanközvetítője a fenti pontokat nem tartja be, jó szívvel javasoljuk a váltást. 

Forrás: Füti Omega

Hitelkalkulátor
 

Banki előminősítő és összehasonlító kalkulátoraink segítségével egy helyen mutatjuk be az összes banki ajánlatot.

A C&I Hitelnet országos szakértő hálózata 2001 óta több ezer lakáshitel igénylés során segített megtalálni a legkedvezőbb banki ajánlatot.

 

Legújabb híreink
 • Kalkulátor
  2019.02.18 18:18

  Kalkulátor az ingatlanértékesítésből származó jövedelem kiszámításához. hu/sites/apeh/calc/ingatlan_jovedelem_menu. html?fbclid=IwAR3t5-adwv2qsFppv60Ol2uEhlZvhQLobPw5EL5LIskKSMm3iGyJT_XObIY" target="_blank">https://nav.

 • Jó hír a hitelt felvevőknek
  2019.02.18 15:56

  A férfiak, az özvegyek és az elváltak is igényelhetik a házasok gyermekvállalási támogatását. Elváltak és özvegyek is jogosultak lehetnek a fiatal házasok 10 millió forintos hitelére – jelentette be a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.

 • Ismét új kollégával bővült a csapat
  2019.02.01 18:45

  Szeretettel ajánlom társam bemutatkozását! Forduljanak hozzá bizalommal!A kereskedői tapasztalat ötvözve a mérnöki látásmóddal óriási segítséget jelent az ideális ingatlan kiválasztásában.

 • Új kollégával bővült a csapat
  2019.01.26 19:39

  Szeretettel osztom meg új kollégánk bemutatkozását. Forduljanak hozzá bizalommal!Kalló DávidKisgyermekes családapaként motivált és elhivatott vagyok munkámban.

 • 2018 legdrágább ingatlanjai
  2019.01.09 11:36

  A lakáspiac 2018-ban is erős tempót diktált, a kereslet nem lanyhult, az árak is feljebb kúsztak, és kiemelkedő esetekre is bőven volt példa - derül ki az Ingatlan. com év végi összefoglalójából, amely az öt legdrágábban kínált és jelenleg eladásra váró ingatlant, valamint 2018 leggyorsabban eladott lakásait és házait mutatja be.

 • Tervezd meg kerted téli arcát
  2019.01.08 21:18

  Télen is legyen a kerted színes, hiszen ebben a borongós, szürke időszakban talán még nagyobb örömforrást jelent egy élénk színű növény látványa.

 • Tízezreket is megspórolhatsz az áramon
  2019.01.08 21:15

  A világításon könnyen spórolhatszÉrdemes elgondolkodni azon, hogy a lakás bizonyos helyiségeiben .

 • Így szellőztess télen
  2019.01.08 21:13

  Szellőztess naponta többször!Az elhasználódott levegőt télen is száműzni kell a lakásból. Nemcsak azért, mert a beáramló hideg felfrissít, hanem, mert egyúttal távoznak a levegőben tobzódó kórokozók.

 • Jön a falusi CSOK
  2019.01.08 21:08

  Jól teljesített a magyar gazdaság 2018-ban, ezt jól mutatja, hogy tavaly az export értéke átlépte a százmilliárd eurót, ez korábban soha nem fordult elő - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter az M1 Forint, fillér magazinjában.

 • Szekrényből előbújó ágy
  2019.01.08 21:06

  Murphy-ágyak a maximális helykihasználásértNevét tervezője, William Lawrence Murphy után kapta. Az ötlet az 1900-as évek elején pattant ki a fejéből, amikor szeretett volna áthidaló megoldást találni arra az erkölcsi problémára, hogy egy nő nem teheti be a lábát olyan helyiségbe, ahol a férfi ágya van.

 • Útfejlesztés
  2019.01.06 20:01

  Évvégi jó hírként érkezett a Magyar Közlöny egyik legfrissebb száma, hiszen számos olyan iránymutatást fogalmaztak meg benne, mely térségünk infrastrukturális fejlesztését is megalapozza.

 • Változik a csok 2019-ben
  2018.12.29 10:20

  Jövőre is folytatódik, és bővül az otthonteremtési program - mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságpolitikáért felelős államtitkára.