Válasszon ingatlanjaink közül

Ingatlan utáni iIleték

Az illeték célja az illetéktörvény bevezetőjében található (gyakorlatilag egy adófajta):

  • az állami és társadalmi feladatokhoz való arányos hozzájárulás, valamint
  • az önkormányzatok saját bevételi forrásának gyarapítása.

 

Illeték- és díjfizetési kötelezettség

Öröklés, ajándékozás és visszterhes vagyonátruházás esetén vagyonszerzési illetéket, az államigazgatási és bírósági eljárásért eljárási illetéket vagy az e törvényben meghatározott módon, de külön jogszabályban megállapított igazgatási, bírósági szolgáltatási díjat, a cégbíróságok törvényességi felügyeleti tevékenységéért felügyeleti illetéket kell fizetni.

Vagyon: az ingatlan, az ingó, a vagyoni értékű jog;

Ingatlan: a föld és a földdel alkotórészi kapcsolatban álló minden dolog;

Ingó: a fizetőeszköz, az értékpapír, valamint mindaz, ami ingatlannak nem minősülő dolog;

Vagyoni értékű jog: a földhasználat, a haszonélvezet, a használat joga, továbbá a vagyonkezelői jog, az önálló orvosi tevékenység működtetési joga, az üzembentartói jog, továbbá ingyenes vagyonszerzés esetén a követelés;

Lakástulajdon: lakás céljára létesített és az ingatlan-nyilvántartásban lakóház vagy lakás megnevezéssel nyilvántartott vagy ilyenként feltüntetésre váró ingatlan a hozzá tartozó földrészlettel. Lakásnak minősül az építési engedély szerint lakóház céljára létesülő építmény is, amennyiben annak készültségi foka a szerkezetkész állapotot (elkészült és ráépített tetőszerkezet) eléri. Ha az ingatlan-nyilvántartásban tanyaként feltüntetett földrészleten lakóház van, az épületet - a hozzá tartozó kivett területtel együtt - lakástulajdonnak kell tekinteni.

Lakóház építésére alkalmas telektulajdon: az építésügyi szabályoknak és a településrendezési tervnek megfelelően kialakított, lakóépület elhelyezésére szolgáló, beépítetlen földrészlet;

Termőföld: az ingatlan-nyilvántartásban szántó, szőlő, gyümölcsös, kert, gyep, nádas és erdő művelési ágban, vagy halastóként nyilvántartott és a felsorolt valamelyik célra hasznosított külterületi földrészlet; ide nem értve a földrészleten bármilyen célra létesített épületet;

Lakóépület: kizárólag vagy túlnyomó részben lakást tartalmazó épület;

Az illetéktörvény területi és személyi hatálya

Az öröklési illetékre vonatkozó rendelkezéseket a belföldön levő hagyatékra minden esetben alkalmazni kell. Külföldön levő ingatlanhagyatékra az öröklési illetékre vonatkozó rendelkezések nem terjednek ki.

Az illetékkötelezettség keletkezése

Az öröklési illetékkötelezettség az örökhagyó halála napján keletkezik.

Az ajándékozási illetékkötelezettség

  • ingatlan ajándékozása esetén az ajándékozási szerződés megkötése napján,
  • ingó, vagyoni értékű jog ajándékozása esetén a szerződésről kiállított okirat aláírása napján;
  • ha az ingó, a vagyoni értékű jog ajándékozásáról nem állítottak ki okiratot, a vagyonszerzéskor keletkezik.

A visszterhes vagyonátruházási illetékkötelezettség

  • a szerződés megkötése napján,
  • árverési vétel esetében az árverés napján,
  • ingatlannak, ingónak, vagyoni értékű jognak bírósági, hatósági határozattal történő megszerzése esetén a határozat jogerőre emelkedése napján,
  • az utolsó pontban nem említett esetekben a vagyonszerzéskor keletkezik.

Illetékmentesség

Az illeték tárgyára vonatkozó mentesség (tárgyi illetékmentesség) esetén nem kell illetéket fizetni. Az illeték fizetésére egyébként kötelezett mentessége (személyes illetékmentesség) esetén az illetéket a mentes féltől nem lehet követelni.

Teljes személyes illetékmentességben részesül pl:

  • a Magyar Állam,
  • a helyi önkormányzatok és azok társulásai,a költségvetési szerv,
  • valamint a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.,
  • a társadalmi szervezet, a köztestület és a közhasznú társaság,
  • az egyház, egyházak szövetsége, egyházi intézmény,
  • az alapítvány, ideértve a közalapítványt is,

 VISSZTERHES VAGYONÁTRUHÁZÁSI ILLETÉK

Az illeték tárgya

Főszabály szerint csak az ingatlanszerzés esik általános szabály szerint illetékkötelezettség alá, az ingó és vagyoni értékű jog visszterhes megszerzése csak a törvényben nevesített esetekre terjed ki.

Ingatlannak, valamint a következő bekezdésben meghatározott ingónak és vagyoni értékű jognak visszteher mellett, továbbá öröklési vagy ajándékozási illeték alá nem eső, más módon történő megszerzése visszterhes vagyonátruházási illeték alá esik. Ezt a szabályt kell alkalmazni az öröklési szerződés alapján történő vagyonszerzésre is.

Az illetékfizetési kötelezettség a következő vagyoni értékű jogokra és ingókra terjed ki:

  • az ingatlanhoz kapcsolódó vagyoni értékű jog megszerzése, továbbá e jognak a megszüntetése folytán bekövetkező vagyonszerzés;
  • az ingatlanon fennálló haszonélvezet gyakorlásának átengedése;
  • ingónak hatósági árverésen történő megszerzése;
  • gépjármű, illetőleg pótkocsi tulajdonának, haszonélvezetének megszerzése;
  • közterületen álló, ingatlannak nem minősülő felépítmény tulajdonjogának, vagyoni értékű jogának megszerzése;
  • az önálló orvosi tevékenység működtetési jogának megszerzése;
  • az értékpapír öröklési szerződéssel való megszerzése.
  • belföldi ingatlanvagyonnal rendelkező társaságban fennálló vagyoni betét (részvény, üzletrész, szövetkezeti részjegy, befektetői részjegy, átalakított befektetői részjegy) megszerzésére.

Az illeték általános mértéke

A visszterhes vagyonátruházási illeték általános mértéke - ha a törvény másként nem rendelkezik - a megszerzett vagyon terhekkel nem csökkentett forgalmi értéke után 4%, ingatlan, illetve belföldi ingatlanvagyonnal rendelkező társaságban fennálló vagyoni betét megszerzése esetén ingatlanonként 1 milliárd forintig 4%, a forgalmi érték ezt meghaladó része után 2%, de ingatlanonként legfeljebb 200 millió forint.

Ingatlan résztulajdonának szerzése esetén az 1 milliárd forintnak a szerzett tulajdoni hányaddal arányos összegére kell alkalmazni a 4%-os illetéket, illetve az ingatlanonként legfeljebb 200 millió forintot a tulajdoni hányad arányában kell figyelembe venni. Ingatlanhoz kapcsolódó vagyoni értékű jog megszerzése esetén az illetékalapból az 1 milliárd forint olyan hányadára kell alkalmazni a 4%-os illetékmértéket, illetve a 200 millió forint olyan hányadát kell figyelembe venni, mint amilyen arányt a vagyoni értékű jog értéke képvisel az ingatlan forgalmi értékében.

Ingatlanok tulajdonjogának cseréje esetén az illeték alapja a cserével megszerzett ingatlan forgalmi értéke.

Haszonélvezet, használat esetén a visszterhes vagyonátruházási illeték alapja

A visszterhes vagyonszerzéssel egyidejűleg alapított haszonélvezet, használat esetében a tulajdonszerző a törvény alapján számított - haszonélvezet, használat értékével csökkentett forgalmi érték után fizeti a visszterhes vagyonátruházási illetéket, a haszonélvező, használó pedig a haszonélvezet, használat számított értéke után fizeti a szerzés jogcímének megfelelő vagyonszerzési illetéket.

A különös – az általános mértéktől eltérő szabályok – négy fő esetét kell megkülönböztetni:

  • a lakásszerzés;
  • az ingatlanforgalmazó, illetve
  • a hitelintézet által történő szerzést, valamint
  • a gépjármű (pótkocsi) megszerzésével összefüggő szabályokat.

Lakástulajdon és a hozzá kapcsolódó jogok visszterhes vagyonátruházási illetékének mértéke

  • Ha a lakástulajdon szerzője a vásárláshoz vissza nem térítendő, lakáscélú állami támogatásban részesül, ennek összegét – az alábbi bekezdésben foglalt esetek kivételével - a lakástulajdon forgalmi értékből le kell vonni.
  • Lakástulajdonok magánszemélyek közötti cseréje, valamint lakástulajdon vásárlása esetén, ha a magánszemély vevő a másik lakástulajdonát a vásárlást megelőző három vagy azt követő egy éven belül eladja, az illeték alapja az elcserélt lakástulajdonok, illetve a vásárolt és az eladott lakástulajdon - terhekkel nem csökkentett - forgalmi értékének a különbözete. E bekezdés alkalmazásában nem minősül tehernek a lakástulajdonhoz kapcsolódó haszonélvezet, használat joga.
  • Ha az elcserélt, eladott lakástulajdont haszonélvezet vagy használati jog terhelte és a tulajdonszerzéssel egyidejűleg ugyanennek a jogosultnak a javára a tulajdonos a korábbival azonos jogot alapít, e jog szerzője a forgalmi értékek különbözete alapján számított vagyoni értékű jog értéke, a tulajdonos pedig e jog számított értékével csökkentett értékkülönbözet után fizet visszterhes vagyonátruházási illetéket.

Ingatlanforgalmazási célú vagyonszerzések visszterhes vagyonátruházási illetéke

Ingatlan tulajdonjogának megszerzése esetén az illeték mértéke az ingatlan - terhekkel nem csökkentett - forgalmi értékének 2%-a, ha a vagyonszerző

  • olyan, ingatlanok tulajdonjogának értékesítését (a továbbiakban: ingatlanforgalmazást) végző vállalkozó, amelynek előző adóévi nettó árbevétele legalább 50%-ban e tevékenységből származott, vagy
  • pénzügyi lízinget folytató vállalkozó és legkésőbb a fizetési meghagyás jogerőre emelkedéséig nyilatkozatban vállalja, hogy az ingatlant az illetékkiszabásra történő bejelentéstől számított két éven belül eladja, illetve a futamidő végén tulajdonjog átszállást eredményező pénzügyi lízingbe adja.

Hitelintézet ingatlanszerzésének visszterhes vagyonátruházási illetéke

Amennyiben a hitelintézet a vagyonszerzés illetékkiszabásra történő bejelentésekor nyilatkozik, hogy az ingatlant - az illetékkötelezettség keletkezésétől számított legfeljebb hároméves időtartamra - a pénzügyi veszteség mérséklése, illetve elhárítása érdekében hitel-ingatlan csereügylettel, az adósával szembeni felszámolási vagy végrehajtási eljárás útján szerezte, akkor a fizetendő illeték mértéke az ingatlan - terhekkel nem csökkentett - forgalmi értékének 2%-a.

Illetékmentességek, illetékkedvezmények

Mentes a visszterhes vagyonátruházási illeték alól:

  • a lakóház építésére alkalmas telektulajdonnak (tulajdoni hányadnak), valamint ilyen ingatlanon alapított vagyoni értékű jognak a megszerzése, ha a vagyonszerző az ingatlanon a szerződés illetékkiszabásra történő bemutatásától számított 4 éven belül lakóházat épít és a felépített lakóházban a lakás(ok) hasznos alapterülete eléri a településrendezési tervben meghatározott maximális beépíthetőség legalább 10%-át.
  • a vállalkozó által értékesítés céljára újonnan épített, építtetett - ideértve az ingatlan-nyilvántartásban nem lakóház vagy lakás megnevezéssel nyilvántartott és ténylegesen sem lakás céljára használt épület átalakításával, továbbá a lakóépület bővítésével (pl. tetőtér-beépítéssel) létesített - 15 millió forintot meg nem haladó forgalmi értékű új lakás tulajdonjogának, ilyen lakás tulajdoni hányadának megvásárlása. Amennyiben az új lakás forgalmi értéke nem haladja meg a 30 millió forintot és a vagyonszerző másik lakástulajdon eladását nem igazolja, akkor a 21. § (1) bekezdés szerint megállapított illetékből nem kell megfizetni azt az összeget, amely akkor járna, ha a lakás forgalmi értéke 15 millió forint lenne. Ilyen lakás tulajdoni hányada esetén a kedvezmény a 15 millió forintnak a szerzett tulajdoni hányaddal arányos részére illeti meg a vagyonszerzőt;
  • a gazdálkodó szervezet olyan szervezeti átalakulással (egyesülés, szétválás) bekövetkező vagyonszerzése, amikor a létrejövő gazdálkodó szervezet a korábbinak jogutódja lesz;
  • a kisajátított vagy bányakárt szenvedett ingatlanért kapott csereingatlan szerzése vagy a kártalanítási összegből rá eső rész erejéig a kártalanítottnak az ingatlanvásárlása,
  • a kisajátítás alapjául szolgáló közérdekű célra megvásárolt ingatlan vételárából történő ingatlanvásárlás, ide értve az ilyen ingatlanra vonatkozó más személyt megillető jog megszűnéséért a vételárból történő azonos jog vásárlását is;
  • a helyi önkormányzat vagy az állam tulajdonában álló lakás tulajdonjogának, haszonélvezeti jogának az elővásárlási joggal rendelkező személy által történő megszerzése;
  • a birtokösszevonási célú önkéntes földcsere keretében létrejött megállapodáson alapuló termőföldtulajdon szerzése;
  • a regisztrációs igazolással rendelkező, mezőgazdasági tevékenységet végző magánszemély termőföldvásárlása, feltéve, ha az így vásárolt termőföldet a vásárlástól számítva legalább 5 évig nem idegeníti el, azon vagyoni értékű jogot nem alapít, és egyéni vállalkozóként vagy mezőgazdasági őstermelőként a termőföldet mezőgazdasági célra hasznosítja.

A VAGYONSZERZÉSI ILLETÉK FIZETÉSÉRE KÖTELEZETTEK

A vagyonszerzési illetéket a szerző fél köteles megfizetni. Lakástulajdonok cseréje esetén a megállapított illetéket az egyes vagyonszerzők olyan arányban viselik, mint amilyen arányt az általuk megszerzett lakástulajdon forgalmi értéke képez a csereügyletben szereplő valamennyi lakástulajdon forgalmi értékének együttes összegében.

AZ ILLETÉK ALAPJÁNAK MEGÁLLAPÍTÁSA

A vagyonszerzési illeték alapjául szolgáló forgalmi érték megállapításánál az abban az időpontban fennálló forgalmi érték az irányadó, amikor a vagyonszerzést a közjegyző bejelenti, illetve az ingatlanügyi hatóság a hozzá érkezett vagyonszerzési ügy iratait továbbítja az állami adóhatóságnak, vagy a vagyonszerzésről az állami adóhatóság más módon tudomást szerez.

Az illeték alapjául szolgáló forgalmi értéket az illeték fizetésére kötelezett fél köteles bejelenteni a jogügylet vagy a hagyaték bejelentésekor, ha e kötelezettség őt terheli. Más esetben az állami adóhatóság felhívására kitűzött határidő alatt kell a forgalmi értéket bejelenteni.

Ha a forgalmi értéket a felek nem tüntették fel, nem jelentették be, vagy a feltüntetett, illetőleg bejelentett érték az állami adóhatóság megítélése szerint a forgalmi értéktől eltér, a forgalmi értéket az állami adóhatóság állapítja meg. Ha az értéket ítélet állapította meg, azt az állami adóhatóság nem bírálhatja felül.

Az állami adóhatóság a forgalmi értéket helyszíni szemle, összehasonlító értékadatok alapján, valamint az illeték fizetésére kötelezett nyilatkozata ismeretében - szükség esetén külső szakértő bevonásával - állapítja meg.

A vagyoni értékű jogok egy évi értékéül az ezzel terhelt dolog - terhekkel nem csökkentett - forgalmi értékének egyhuszad részét kell tekinteni.

A meghatározott időre szóló vagyoni értékű jog értéke az egyévi érték és a kikötött évek szorzata. A jog így számított értéke azonban nem haladhatja meg az egyévi érték 20-szorosát, illetve természetes személy javára kikötött haszonélvezet, használat joga esetén az egyévi értéknek an meghatározott életkor szerinti többszörösét.

Ha a vagyoni értékű jog valamely személy életének, házasságának vagy özvegységének idejére terjed, annak értékét az illető személy életkorához képest a következő módon kell megállapítani:

Ha a vagyoni értékű jog jogosultja:

  • 25 évesnél fiatalabb: 10-szerese
  • 25-50 éves, az egyévi érték 8-szorosa
  • 51-65 éves, az egyévi érték 6-szorosa
  • 65 évesnél idősebb éves, az egyévi érték 4-szerese

Forrás: Füti Omega

 

Hitelkalkulátor

 

Banki előminősítő és összehasonlító kalkulátoraink segítségével egy helyen mutatjuk be az összes banki ajánlatot.

 

 

Legújabb híreink
  • Kertépítés Hegykő
    2023.05.16 17:26

    . jpg" style="width: 350px; height: 234px; float: left; margin-left: 10px; margin-right: 10px;" />Szeretettel ajánljuk:Németh Gyula HEGYKŐokleveles Agrármérnök | ügyvezetőTel: +36309694048.

  • Fotózáson jártunk
    2023.04.27 13:45

    Szeretettel ajánljuk irodánk fotósát, Bóta Lucát <3. jpg" style="width: 250px; height: 333px; float: left;" />.

  • Etikus ingatlanos inerjú
    2022.10.20 09:56

    . hu/etikus-ingatlanos-interju-dobos-marta/?fbclid=IwAR2U74VP0XjK1VSbCRljjdriqvaQ5zrtYVYkK1kBZUmcLOTH5xd-nsAQXKM">https://etikusingatlanos.

  • Irányított véradás
    2022.09.20 17:36

     Kedves Barátaim, Ismerőseim!SOS Véradókat keresek barátnőm megsegítésére!Helyszín:Kapuvári Rábaközi Művelődési Központ (9330 Kapuvár, Győri út 2.

  • Találjuk meg együtt!
    2022.02.15 20:34

  • Újra a Lakásvásár c. műsorban
    2022.01.31 12:22

    . youtube. com/watch?v=7kAIRAPNpPw" target="_blank">https://www. youtube. com/watch?v=7kAIRAPNpPw.

  • Lakatos szolgáltatást ajánlunk
    2022.01.17 18:13

    Jó szívvel ajánljuk:KATT A LINKRE:   . com/" target="_blank">https://oa76steelwork. com/.

  • Figyelem felhívás
    2021.06.02 20:21

    NEM járulunk hozzá, hogy az iroda neve alatt futó ingatlan hirdetésekből a fotókat (sem honlapról, sem hirdetésből, sem sehonnan) az írásos beleegyezésünk nélkül BÁRKI privát vagy egyéb célra felhasználja, vagy azt harmadik fél számára tovább adja! Nyomatékosan kérem ennek betartását!.

  • Ingatlanpiaci körkép
    2021.04.28 09:54

    Egy olyan negyedévet zárt a magyar ingatlanpiac, ami sok várakozást felülmúlt pozitív és negatív értelemben is. Műsorunkban országos körkapcsolás keretében helyi etikus ingatlanosok segítségével tekintjük át az adott piac sajátosságait és jelenlegi állapotát.

  • Lakásvásár című műsorban szerepeltünk
    2020.11.07 15:53

    Ismét Borsi Lászlóval beszélgettünk a Lakásvásár c. műsorban.

  • Covid-19 információ
    2020.10.12 10:20

    Megkérjük Tisztelt ügyfeleinket, hogy legyenek partnereink az esetleges fertőzések elkerülése érdekében, és a telefonos, ill. elektronikus csatornákat részesítsék előnyben ELSŐ KÖRBEN! Az ingatanokat továbbra is személyesen mutatjuk be!Kérjük, hogy a megszokott protokolláris formuláktól (kézfogás) tekintsünkel, és maradéktalanul tartsuk be a fokozott higiénés szabályokat! ÜGYFELEINK LAKÁSÁBAN, IRODÁNKBAN KIFEJEZETTEN KÉRJÜK, HOGY MINDENKI VISELJEN MASZKOT! Adásvételi szerződésekre, és személyes találkozókra csak a döntéshozók jelenjenek meg.

  • lányok.png
    A Lakásvásár c .műsorban szerepeltünk
    2020.08.21 17:29

    Továbbra is lehetőséget kérünk az ingatlan értékesítésére kizárólagosság helyett! Mindezt több, mint 25 éves marketing tapasztalattal háláljuk meg! A tejes műsor a linken elérhető: .

  • Hatoscsatorna Lakásvásár c. műsorában
    2020.06.05 22:25

    Hatoscsatorna Lakásvásár c. műsorában szerepeltünk!. youtube. com/watch?v=sCVFjo7TxVU&feature=share&fbclid=IwAR1H78TeR2NEJUMr8IwpETAcxxz-rjeH7RDEnanTTpIFSfWW2o6jYBVxRIs" target="_blank">https://www.

  • Ismét a Médiában szerepelt az irodánk:
    2020.05.31 15:38

    Ismét a Médiában szerepelt az irodánk:(4:16-tól).

  • Újabb cikkben szerepeltünk:
    2020.05.27 15:41

    Dobos Márta, ingatlanközvetítő szerint a márciusi sokk és mélyrepülés után, lassan éledezik a piac. Az irodai tapasztalatok, és weboldaluk látogatottsági adatait figyelembe véve azt gondolja, hogy az enyhítésekkel párhuzamosan a vevők bizalma is újra éledt.

  • Cikkhez tartozó riport
    2020.04.08 08:29

    A tegnapi cikkhez tartozó riport: (8:24 perctől).

  • A Sopron Médiának nyilatkozott irodánk
    2020.04.07 20:13

    . sopronmedia. hu/cikkek/soproni-alberletek-mi-varhato-a-jarvany-utan?fbclid=IwAR3V8t7SHCX0ufvh9W80c5V5A7eBLQ9JQ_9oYHLITt6N4M3R5xbqbtLs2JM" target="_blank">https://www.

  • FONTOS KÖZLEMÉNY
    2020.03.15 20:02

    Tisztelt Ügyfeleink!Kollégáink, megbízóink és partnereink egészségének megőrzése érdekében szeretnénk a segítségüket kérni!Telefonon, e-mailben, messengeren továbbra is a rendelkezésükre állunk!Megkérjük tisztelt ügyfeleinket hogy legyenek partnereink az esetleges fertőzések elkerülése érdekében, és a telefonos, ill.

  • Boldog karácsonyt!
    2019.12.23 14:38

  • Etikus ingatlanos tagsági kártya
    2019.11.27 10:38

    Megérkezett az Etikus ingatlanos tagságot igazoló kártya. Forduljanak hozzám bizalommal!Dobos Márta 06206651652.

  • SOPRON CARD elfogadóhely lettünk!
    2019.08.05 12:38

    Örömmel tudatjuk, hogy SOPRON CARD elfogadóhely lettünk! Az irodai jutalék 10%-a jár a kátyával rendelkező ügyfeleink számára, akik rajtunk kersztül értékesítik ingatlanukat!.

  • ETIKUS INGATLANOS TAGOK LETTÜNK
    2019.08.03 17:41

    KIÉRDEMELTÜK, HOGY TAGJAI LEHETÜNK AZ ETIKUS INGATLANOS MOZGALOMNAK Tisztesség.

  • NOE tagsági kártya elfogadóhely lettünk
    2019.07.23 08:10

    Nagycsaládos anyaként rendkívül fontosnak tartom a családok segítését, támogatását. Irodánk a NOE (Nagycsaládosok Országos Egyesülete) által kibocsátott érvényes kártya felmutatása esetén 0,5% kedvezményt biztosít az irodai jutalékból.

  • Áldott ünnepeket!
    2019.04.18 21:01

    Áldott, békés, szeretettel teli ünnepek kívánunk mindenkinek!.

  • Értékbecslői jogosultság
    2019.04.17 21:18

    Már hivatalos értékbecslésre is jogosultak lettünk!Eredményesen zárult a vizsgaidőszak :-).

  • Falusi CSOK település lista
    2019.04.14 16:25

    A . hu/csok-otthonteremtesi-kedvezmeny/falusi-csok/" title="További tudnivalók falusi CSOK címmel">falusi CSOK településlistájával kapcsolatban már több információ is napvilágot látott az elmúlt hetekben, de a végleges településlista mindeddig váratott magára.

  • Sopron szabályozási tervei
    2019.03.20 19:40

    . sopron. hu/Sopron/portal/autonomy_show?contentId=2009&fbclid=IwAR1LeS8Gr6hYUUUccaeA63-4Qp5bg_fn7gZ4BN0OndqaIBwQkM0Ql9hw5mU" target="_blank">http://www.

  • Otthonteremtési támogatások
    2019.03.13 14:10

     Otthonteremtési támogatások már megjelentek a legújabb Magyar Közlönyben:  .

  • IMGP2503.JPG
    Szívből ajánljuk
    2019.03.10 18:26

    Családi vállalkozásunk 1993-óta működik, folyamatos fejlesztések mellett Sopronban. Dísznövények,fenyők, örökzöldek, cserjék , rózsák, gyümölcsfák és bogyósok termesztésével és árusításával foglalkozunk.

  • Falusi Csok kivonat - Sopron TV Híradó
    2019.03.05 13:12

    https://www. youtube. com/watch?v=8JnCF3jOTSU&feature=share.

  • Ennyivel drágulnak a lakások
    2019.02.22 20:18

    Januárban a GKI országos ingatlanpiaci indexének értéke októberhez képest 3 ponttal emelkedve historikus csúcsra ért. Tovább tart tehát az általános derűlátás, rövid távon nincs jele trendfordulónak - derül ki a GKI legfrissebb elemzéséből.

  • Kalkulátor
    2019.02.18 18:18

    Kalkulátor az ingatlanértékesítésből származó jövedelem kiszámításához az . hu/sites/apeh/calc/ingatlan_jovedelem_menu. html">NAV oldalán.

  • Jó hír a hitelt felvevőknek
    2019.02.18 15:56

    A férfiak, az özvegyek és az elváltak is igényelhetik a házasok gyermekvállalási támogatását. Elváltak és özvegyek is jogosultak lehetnek a fiatal házasok 10 millió forintos hitelére – jelentette be a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.

  • 2018 legdrágább ingatlanjai
    2019.01.09 11:36

    A lakáspiac 2018-ban is erős tempót diktált, a kereslet nem lanyhult, az árak is feljebb kúsztak, és kiemelkedő esetekre is bőven volt példa - derül ki az Ingatlan. com év végi összefoglalójából, amely az öt legdrágábban kínált és jelenleg eladásra váró ingatlant, valamint 2018 leggyorsabban eladott lakásait és házait mutatja be.

  • Tervezd meg kerted téli arcát
    2019.01.08 21:18

    Télen is legyen a kerted színes, hiszen ebben a borongós, szürke időszakban talán még nagyobb örömforrást jelent egy élénk színű növény látványa.

  • Tízezreket is megspórolhatsz az áramon
    2019.01.08 21:15

    A világításon könnyen spórolhatszÉrdemes elgondolkodni azon, hogy a lakás bizonyos helyiségeiben .

  • Így szellőztess télen
    2019.01.08 21:13

    Szellőztess naponta többször!Az elhasználódott levegőt télen is száműzni kell a lakásból. Nemcsak azért, mert a beáramló hideg felfrissít, hanem, mert egyúttal távoznak a levegőben tobzódó kórokozók.

  • Jön a falusi CSOK
    2019.01.08 21:08

    Jól teljesített a magyar gazdaság 2018-ban, ezt jól mutatja, hogy tavaly az export értéke átlépte a százmilliárd eurót, ez korábban soha nem fordult elő - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter az M1 Forint, fillér magazinjában.

  • Szekrényből előbújó ágy
    2019.01.08 21:06

    Murphy-ágyak a maximális helykihasználásértNevét tervezője, William Lawrence Murphy után kapta. Az ötlet az 1900-as évek elején pattant ki a fejéből, amikor szeretett volna áthidaló megoldást találni arra az erkölcsi problémára, hogy egy nő nem teheti be a lábát olyan helyiségbe, ahol a férfi ágya van.

  • Útfejlesztés
    2019.01.06 20:01

    Évvégi jó hírként érkezett a Magyar Közlöny egyik legfrissebb száma, hiszen számos olyan iránymutatást fogalmaztak meg benne, mely térségünk infrastrukturális fejlesztését is megalapozza.

  • Változik a csok 2019-ben
    2018.12.29 10:20

    Jövőre is folytatódik, és bővül az otthonteremtési program - mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságpolitikáért felelős államtitkára.